Ana içeriğe atla

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAV SONUÇLARI


Değerli Adaylar;

Lisansüstü bilimsel değerlendirme sınav sonuçları online başvuru sistemi üzerinden ilan edilmiştir.

Başvuru sitemine kayıtlı T.C. Kimlik  Numarası ve şifre ile giriş yaparak “Sonuçlar - Başvuru Sonuçları” sekmesinde bulunan “Değerlendirme Durumu" bağlantısından  ilgili sayfaya erişebilirsiniz. Ayrıca bilimsel değerlendirme sınav sonucunuz ve diğer detaylı bilgilere aynı sayfada bulunan "sembolünü tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvuru sistemine giriş için Tıklayınız.    Bu işlemlere ait ekran görüntüsü için Tıklayınız.


 

KESİN KAYITLAR


Bilimsel değerlendirme sınavları sonucunda kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri 30 Ocak 2023 - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adaylar başvuru sırasında kullanılan sisteme (https://obs.asbu.edu.tr/oibs/ina_app/) T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaparak kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirecektir.

Online kayıt için sisteme giriş yaptıktan sonra sırasıyla “Sonuçlar” - “Online Kayıt İşlemleri” - “Online Kayıt Yap” sekmesinden, taahhütname altındaki “Kabul Ediyorum” kutucuğu işaretlendikten sonra sayıların toplamı yazılacak ve kaydet butonuna tıklanacaktır.

Kayıtlar 30 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayıp 03 Şubat 2023 Cuma günü saat 23:59’da sona erecektir.

Kesin kayıt sonrası Enstitümüze fiziki olarak evrak teslimi veya posta yoluyla herhangi bir evrak gönderimi yapılmayacaktır.


 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMESİ


Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptıracak adaylar, online kayıt öncesi öğrenim ücretlerinin ilk taksitini (Kesin Kayıt Tarihleri İçerisinde) yatırdıktan sonra kesin kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Adayların online başvuru sistemine giriş yaptıktan sonra " Sonuçlar" - "Online Kayıt İşlemleri" sekmesinin sağ üst köşesinde bulunan öğrenci numarası ile birlikte herhangi bir Halkbank Şubesinden veya Halkbank İnternet Bankacılığından (Ödeme/Vergi- Kurum-Eğitim Ödemeleri - Ödeme Yapılacak Kurum: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi sekmesinden öğrenci numarası girilerek) öğrenim ücretini yatırması gerekmektedir.

Herhangi bir IBAN numarasına havale, EFT işlemi ve ATM’lerden ödeme işlemi yapılmayacaktır. 

Enstitümüz Müdürlüğüne dekont vs. gibi herhangi bir belge sunulmayacak olup yatırılan öğrenim ücreti sisteme eş zamanlı yansıyacaktır.

Üniversitemiz ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında öğrenim ücretinde indirim talebinde bulunacak öğrenciler; indirim talep dilekçesini, resmi kimlik veya kurumundan alınmış onaylı belge ile birlikte şahsen veya e-posta (pdf veya jpeg formatında) ile iae@asbu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Protokol kapsamında indirim dilekçesi için Tıklayınız.


 

BİLGİLENDİRME

Başka bir Yükseköğretim kurumunda tezsiz yüksek lisans hariç lisansüstü bir programa kayıtlı bulunan öğrenci, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 35. Maddesinin 6. Bendinde belirtilen Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. hükmü uyarınca Üniversitemize kesin kayıt yaptırabilmesi için ilgili üniversiteden kaydını sildirmesi gerekmektedir. Kesin kayıt yapılan tarih itibarıyla herhangi bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kaydı olan öğrencinin kaydı silinecektir.


 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.